onsdag 7 april 2010

Skuldsatta får skylla sig själva

Skuldsatta får skylla sig själva

Som man bäddar får man ligga, det går inte att ta en massa lån och ta för givet att staten ska betala för dem. Jag har alltid fått lära mig att göra rätt för mig, att rätta matsäcken efter munnen. Man kan inte bara impulshandla utan det finns något som kallas att spara också. Har du inte råd att köpa kontant så tycker jag du ska avstå. Jag tycker dessutom att alla bör ha minst en månadslön i buffert, det går inte att springa till socialen så fort det behövs lite näsdroppar. Det är tack vare det här oansvariga skuldsättandet som skatterna är så höga.

Ovanstående är kommentarer hämtade ur verkliga livet, i nutid, från folk som anonymt får tillfälle att kommentera skuldsättning via exempelvis någon tidning. Det här är ett problem, bror duktigs generella inställning till skuldproblematiken. Bror är lika mycket utan insikt som den samlade läkarkåren var kring onani en gång i tiden.

I en uppslagsbok från slutet av 1800-talet står det att onani är "en farlig last, åt hvilken ungdomen alltför ofta öfverlemnar sig, och som i hög grad försvagar nervsystemet och hela organismen, framkallar blekhet, skygghet, afmagring, leda vid lifvet, hypokondri, hysteri samt slutligen fånighet eller galenskap”. Tror det sades att ryggmärgen skulle braka ihop också.

Fan vet, men jag tänker nog fortsätta att ha sex med mig själv, i vart fall om ingen vid tillfället har lust att hänga på. Sex med en kvinna är annars att föredra, lite socialt så där, man träffar folk...

Nu höll jag på att glida från ämnet. Tappade det helt. Hmmm.

Gemene mans inställning till skulder är ett stort problem. Anledningen är att de just nu är i majoritet, och i trygg förvissning om att det troligen kommer att förbli så. Därför tar de varje chans att racka ned på skuldsatta, troligen beroende på att de är så obegåvade att de aldrig får utöva tankeförlösande sex. Inte ens med sig själva, jag har nämligen läst att alla bror duktig har erektionsproblem.

Med detta som bakgrund så är det lätt att förstå att en skuldsatt individ ganska lätt hukar sig, skäms och gömmer sig så fort skulder kommer på tal. Ingen pratar om det, lika lite som det pratades om onani på 1800-talet. Så att vara skuldsatt och tro att man är helt ensam i världen är nog inte ovanligt.

Om problemen kring skuldsättning tänker jag inte ägna någon större möda åt i det här blogginlägget, jag har ju suttit och hamrat om det i snart ett halvår så det är bara att glo i mina tidigare alster.

Däremot så har jag en grym nyhet till dig som är kå…skuldsatt. Det finns ett himmelrike med likasinnade, där vi tillsammans hjälps åt att brotta ned problemet. Ett varmt välkomnande forum, där du träffar andra som hamnat i samma skitsits, där du kan ställa frågor, få experthjälp och till och med hjälp med org…att bli kvitt dina skulder.

Himmelriket jag pratar om heter Fattiga Riddare. Du är varmt välkommen i gemenskapen, en för alla – alla för en, rena skuldorgien. Värme. Empati. Äkta. Känslor.

Och till dig Bror duktig som liksom jag inte fått något på länge, vilket jag i och för sig inte tror märks i mitt fall, gå in på forumet du också, jag tror du skulle må bra av det. I vart fall skulle vi göra det. Eller rättare sagt, alla skulle må bra av det.

Händerna på täcket och simma lugnt!

Broschan!


Btw. Ett fett tack till Tony. Inte för att han är sexig utan för att han fixat forumet. Tack till alla er andra också, ni är mina vänner!

Fler som skriver om sex idag är följande av mina bloggpolare:


http://insolvenssthlm.blogspot.com
http://blogg.aftonbladet.se/18750
http://projektpariktigt.blogspot.com/
http://ljuramannen.blogg.se
http://affesblogg.blogspot.com
http://dwights13.blogspot.com
http://resurspank.blogspot.com
http://inspirera-inspirera.blogspot.com
http://johnnyrockersblogg.blogspot.com
http://autodidact.blogg.se
http://obestand.blogg.se
http://superskuldsatt.blogspot.com
http://meggieforssander.weebly.com
http://nocashismyname.blogspot.com

11 kommentarer:

 1. Jag säger bara "Kunskap är makt, okunskap är en belastning". Tillsammans gör vi skillnad...

  SvaraRadera
 2. Min favorit är nog grabben i SvD som tyckte att skuldsatta ska betala med både fängelse och blod. Här är en bild på honom;

  http://tantrikblog.files.wordpress.com/2008/11/onanist.jpg?w=180&h=252

  Dwight

  SvaraRadera
 3. Kan bli rätt frustrerande ibland också.....tanten kommenterar: vi har aldrig 6 numera, du sitter alltid vid dator'n och det där fattiga riddare. Ja meeeeen fööör f_____n kvinna! Det är livet som gäller här. 6 kan vi ha när som hellst. När jag har tid :-) Basta!

  Fick ja med allt nu??? Ja, just de', glömde nämna ordet skulder ;-)

  SvaraRadera
 4. Pssst...är du ledig...jag behöver en danspartner...jag viskar nu så lova att inte skvallra...men jag har en Nisse och han kan inte ens det simplaste foxtrot

  SvaraRadera
 5. Tyvärr har jag blivit lesbisk men inte kommmit ur garderoben ännu, dessutom dansar jag bara rumpa.

  SvaraRadera
 6. Hur är det nu, får man gröna handflator av onani eller inte?

  SvaraRadera
 7. Herregud, hur får du in 6 i detta liv? Skulderna tar min tid 24 timmar om dygnet och det tär. Jag försöker vila från det ibland men det är som att försöka hindra regnet från att komma. Jag har ju Fattiga Riddare som fungerar som ett paraply, hindrar en från att bli dyngblöt och dessutom stressar av när det är som värst.

  SvaraRadera
 8. @skuldsatt. Du har svaret nära till hands.

  @Noomi. Egentligen ville jag bara hitta ett exempel på hur galen och fördomsfull synen på skuldsatta är, och hur den försvårar. Det råkade bli onani och 1800-talet. Själv tänker jag aldrig på sex.

  SvaraRadera
 9. Äsch. Du hittar nog någon. Om inte, lägg ut en kontaktannons på forumet.

  SvaraRadera
 10. Detta är Oceanic-Finance Vi erbjuder lån till privatpersoner och företag runt om i världen, vi är registrerade och licensierade lånföretag, behöver du ett lån för att betala dina räkningar? behöver du ett lån för att starta verksamhet? behöver du ett lån för att köpa en lägenhet? Vi erbjuder alla typer av lån, om du är intresserad av att få ett lån av något slag. E-post: Oceanicfinance113@gmail.com eller whats-app: +1(267)725-7570

  SvaraRadera