måndag 5 april 2010

Samhället rustar sig mot samhället

Några tankar om Kronofogden.

För inte allt för länge sedan så kunde man boka en tid/bli kallad och träffa en kronofogde på dess tjänsterum. Det kan man säkert nu med på sina håll, men sist jag besökte kronofogden blev jag hänvisad in i ett besöksrum med en ingång för mig, en annan för fogden. Där emellan en breeed disk. Kändes lite "safe", om man nu var fogde. Det här var i Göteborg.

Efteråt slog det mig att något måste vara väldigt fel om en allmän myndighet måste skapa sådana säkerhetsrutiner att de bygger skydd för sin personal. Något har gått fel. Vems ärenden går KFM?

Och varför uppstår det här säkerhetstänket?

Kronofogden är ingen suveränt beslutsfattande enhet, den är verkställande. En Kronofogde lägger ingen veto i rätt eller fel, den följer bara givet regelverk.

Kronofogdemyndigheter sprängs, kronofogdar mördas. Hur blev det så?

Har regelverk segrat över det sunda förnuftet, har kapitalet så in absurdum drivit fram den här utvecklingen?

"Kronofogden blir allt hårdare". Kom de på det själva? Vem driver utvecklingen? Vem drömmer om att bli Kronofogde som barn?

Systemfel. Kronofogden har tvingats bli allt skarpare lakejer i takt med att lagstiftningen ger ökat utrymme för den bedrägliga handeln som inkassobolagen bedriver. För en spottstyver kan dessa hålla mängder av indoktrinerade fogdar sysselsatta. Hej och hå. stå på tå, skit i den kontraproduktiva effekten för samhället.

Ut med folk på gatan, låt soc. i bästa fall plocka upp dem. Ta bort människors incitament för att överhuvudtaget jobba, fogden tar ju ändå pengarna. Skit i att ungar växer och behöver nya kläder. Verkställ beslut om att mäta ut 2 kronor, verkställ en försäljning av en lägenhet för en skuld på några hundralappar. Tjäna bedragare som lurar folk, mobillånen bara ett av många exempel men relativt tydligt. Exempel på kontraproduktiva order Kronofogden tvingas utföra finns i massor.

Jag gör bara mitt jobb...ingen som reflekterar? Hur orkar man som människa se sig i spegeln varje dag man står där hemma och sätter på sig "kronofogdemasken" för att gå till jobbet?

Hur blev det så här? Vem "äger" kronofogden och dess syften? Samhället eller kapitalet? Vem är vinnaren.

Kronofogden känns lite som en underavdelning till en mc-klubb. Gör jobbet och håll käft. Skit i relevansen i fordran, driv in den. Lagen, som våld på individen.

Laga kraft...tror fan det att det blir att kanonbra argument när halva gäldenärskåren både mår skit och saknar kunskap.

Kanonmyndighet, verkligen tänkande och produktiv för samhället. Inte. Men vad ska de göra så länge systemet är fel? När ska någon vakna och se att myndigheten utnyttjas av ett systemfel?

Några till som skriver om samma ämne idag är:
http://insolvenssthlm.blogspot.com/

http://resurspank.blogspot.com


Besök gärna Fattiga Riddare, Sveriges största nätverk för överskuldsatta.

pingat på intressant och twingly.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

5 kommentarer:

 1. Tack Robert, du ser samma saker, det känns tryggt för då vet jag utom allt tvivel att jag inte håller på att tappa förnuftet när jag tycker livet som skuldsatt bara blir värre och värre. Ulrika Ring som är sakkunnig i skuldsättningsfrågor är inne på samma spår - våldet emot tjänstemän kommer ur något. Det finns en rot till det onda. Nu har vi sett det. Frågan är: hur kommer vi vidare, framåt? Det måste finnas kronofogdar som tänker likadant!

  SvaraRadera
 2. Man undrar vart det ska ta vägen. Det går inte att ha "ställningskrig" och rusta sig för katastrofer. Man måste hitta andra vägar tror jag...

  //Ulrika

  SvaraRadera
 3. Så länge människan utsätts för långvarig svår psykisk stress kommer hon att ha sina varningstentakler beredda. Kommer det ytterligare något på allt detta så slår det över och människan kan agera helt i strid med vad hon representerar.

  Det är en fråga om hur mycket man orkar ta och vad man kan tåla.

  SvaraRadera
 4. Här finns två stressade sidor, den ena med en sargad gäldenärskår, den andra med fogdar som snart kommer att få bära tjänstevapen för att skydda sig. Något håller på att gå lite snett!

  Systemfel.

  SvaraRadera
 5. Detta är Oceanic-Finance Vi erbjuder lån till privatpersoner och företag runt om i världen, vi är registrerade och licensierade lånföretag, behöver du ett lån för att betala dina räkningar? behöver du ett lån för att starta verksamhet? behöver du ett lån för att köpa en lägenhet? Vi erbjuder alla typer av lån, om du är intresserad av att få ett lån av något slag. E-post: Oceanicfinance113@gmail.com eller whats-app: +1(267)725-7570

  SvaraRadera