onsdag 28 oktober 2009

Avskriven fordran?!

I min värld är en avskriven fordran just avskriven, den har gått till de sälla jaktmarkerna.

En fordran som ett företag inte får betalt för används för att skriva ned resultaträkningen och som lite plåster på såren får företaget en skatterabatt på sin vinst.

Här borde saken vara klar!

Nix. Den avskrivna och redan skattemässigt utnyttjade fordran överlåts till ett inkassobolag, som sedan driver den till sitt ursprungsvärde. För att kunna driva fordran utnyttjar de staten som redan en gång gått in och sponsrat just den här fordringen. Inkassobolagen betalar en symbolisk summa för att dra igång ett helt rättsmaskineri i jakten på pengarna som egentligen inte finns längre.

Fordran börjar inte sällan att vandra mellan olika aktörer inom inkassoindustrin, människan har blivit en handelsvara. Genom en fordran som enligt ursprungstanken med att kunna kvitta en förlust mot vinsten, skulle ha varit död.


Sunt förnuft...?! Nej, systemfel.

Andra bloggar som idag skriver om handeln med förfallna fordringar är:

Insolvens Stockholm
Obeståndsbloggen
Noll koll
Villerider
Affesblogg
Ljuramannen
Systembloggen
http://dwights13.blogspot.com/

Nätverket för överskuldsatta, Fattiga-Riddare, har iordningsställt en separat del av forumet för att möjliggöra fortsatta diskussioner. Den delen av forumet är helt öppet, man kan skriva som gäst och behöver inte registrera sig överhuvudtaget. Vi hoppas du vill fortsätta diskutera frågan där.

Läs även andra bloggares åsikter om handel med förfallna fordringar
skulder,
skuldsatt,kronofogden, Hembud,
, evighetsgäldenär

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar