onsdag 24 februari 2010

Nytt parti

Det får vara nog nu!

Jag och mina bloggkamrater har under en tid försökt beskriva den stora problematiken kring skuldsättning, ett problem som ökar lavinartat. Ett ekonomiskt utanförskap kan drabba vem som helst, vanliga orsaker är skilsmässa, sjukdom, arbetslöshet eller konkurs. Och vi sitter på en tickande bomb, problemet blir inte mindre.

Om man pratar kronor och ören så är det här ett problem som kostar oss 50 miljarder/år, att mäta de personliga lidandena är svårare men det är konstaterat att ohälsotalen i gruppen bland skuldsatta är stor. Konsekvenserna på individnivå är fruktansvärda, vi har ett system som exempelvis gör att umgängesföräldrar fråntas möjligheten att träffa sina barn. Jag tänker stanna i min beskrivning om problemet här, nu vädjar jag om din hjälp.

Politikerna pratar, diskuterar, vrider och vänder på det hela men kommer inte fram till något. Det är helt enkelt ett för komplext problem, ingen har heller aldrig själv suttit i skuldfällan, varit en evighetsgäldenär som betalat av under kanske 20 år på en stadigt växande skuld.

DET GÅR INTE ATT ”GÖRA RÄTT FÖR SIG”, därtill är systemet för skräddarsytt för kapitalets sändebud. Jag skriver sändebud, pengarna försvinner nämligen från Sverige.

Därför gör vi ett försök att starta partiet Fattiga Riddare. Vi kommer enbart fokusera på en fråga; obestånd. Vi vill ha till lättnader för de människor som hamnat i skuldfällan och som idag utgör en lönsam industri för en pengahungrig inkassoindustri. Livet går inte i repris!

Genom din påskrift tar du inte något politiskt ställningstagande eller binder dig för något, du ger oss bara möjligheten att försöka göra skillnad. Att rädda liv! Skapa värdiga liv.
Hjälp oss, vi behöver din påskrift senast måndag 1/3

Här nedan kan du ladda ned dokumentet för påskrift, länk till dokumentet, få gärna dina nära och kära, vänner och kollegor att göra det samma. Du skickar sedan påskrifterna till:


Insolvens Stockholm
Box 71
120 02 ÅRSTA

Tack för hjälpen!



Mina bloggkompisar skriver även de idag om varför vi ska bilda ett parti och hur du
kan göra för att hjälpa till. Om ingen vill förändra situationen så får
vi göra det själva!

1. insolvenssthlm.blogspot.com
2. obestand.blogg.com
3. superskuldsatt.blogspot.com
4. metrobloggen.se/villerider
5. blogg.aftonbladet.se/18750
6. ljuramannen.blogg.se
7. affesblogg.blogspot.com
9. dwights13.blogspot.com
10. resurspank.blogspot.com
11. inspirera-inspirera.blogspot.com
12. johnnyrockersblogg.blogspot.com
13. autodidact.blogg.se
14. http://nocashismyname.blogspot.com

Du kan läsa mer om detta på http://fattiga-riddare.se">Fattiga Riddare - Sveriges största forum för överskuldsatta.

Pingat på intressant.se

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

12 kommentarer:

  1. väl talat. Hemlösa behöver inte "möten" eller "fattigdomsår". Dom behöver bostäder. Utförsäkrade behöver ingen "hearing" i riksdagen. Dom behöver rehabilitering och möjlighet att försörja sig under tiden. Socialbidragstagare behöver HELLER inga "möten" eller "fattigdomsår". Dom behöver pengar till mat, hyra och kläder. Missbrukare behöver inga "trappsteg". Dom behöver avgiftning och någon som ger dom chans att klara sig.

    Personer på obestånd behöver Ekonomisk rehabilitering.

    Och de som är på väg in i obestånd behöver HJÄLP.

    Det är inte krångligare än så. Allt annat är bara olika varianter av "fattigdomsindustrier" som lever gott på de som lever illa.

    //Ulrika

    SvaraRadera
  2. Glömde säkert flera grupper. Lägger till att småföretagare behöver en skattemyndighet och en skattelagstiftning värd namnet.

    SvaraRadera
  3. Tror att det finns ett minst lika bra om inte bättre sätt att påverka som att bilda nytt parti. Vet inte om ni läste om moderaterna som värvade medlemmar och betalade deraas medlemsavgift mot att de röstade på dem, men detta skeede ju då antalet röstaande medlemmar är så få så att några hundratal röster räcke för att i provval bli nominerad som riksdagskandidat. Låt oss säga att vi överskuldsatta bestämde oss för ett parti, rimligtvis sossar eller moderater då dessa är störst, blev medlemmar och röstade fram några av våra kamrater. Tror nog att vi borde kunna få in ett antal av våra förespråkare, då t.ex moderaterna endast har sammanlagt ca 50 000 medlemmar, om vi kunde få ihop, säg 5000 medlemmar så skulle vi ju kunna få ett enormt inflytande över dess politik

    SvaraRadera
  4. mikael. Jag förstår hur du tänker men tror samtidgt att det krävs en egen "armé" på insidan.

    så här långt har inget parti ens höjt på ögonbrynen åt vår fråga, med några få undantag.

    Sedan finns det en rad positiva effekter som skulle följa med ett eget parti.

    SvaraRadera
  5. För att inte tala om att i slutändan röstar de som sitter i riksdagen efter parti- och plånboken istället för sina samveten.

    När partipiskan smäller ovanför huvudena, lyder fårskallarna ledaren som dikterar hur man röstar.

    SvaraRadera
  6. Behovet av någon på insidan är större än störst, Ingen utav de befintliga partierna tar upp människans behov.:)

    SvaraRadera
  7. *skrattar* vi är två här. Den ena är jag. Är den andra du?

    SvaraRadera
  8. Snyggt, Robert36! Du är kortfattad som vanligt!

    SvaraRadera
  9. Tack Mannan. Jag vet inte om det är rätt väg, men ibland syns inte skogen för alla träd. Det var den långa tackvarianten, här följer den mer kortfattade. Yo!

    SvaraRadera
  10. Den här kommentaren fyller ingen egentlig funktion mer än att jag vill se hur det ser ut med "tvåsiffrigt" under "Kommentarer" :-)

    Fast en sak ville jag nog förmedla, och det är att det är tråkigt att en del ser till sin egna lilla värld framför den fråga vi driver.

    1500 röster, vi ska klara det!

    SvaraRadera
  11. Ja, klart att vi skall klara det. Vi har ännu demokrati, vi har rätt att belysa de frågor vi vill. Synd bara att så många förlitar sig så blint på att rött eller blått är svaret på allt. Mycket märkligt.

    SvaraRadera
  12. Varför stanna vid tvåsiffrigt? HÄR ÄR DET SEXSIFFRIGT SOM GÄLLER:)

    ...och den kommentaren fyllde heller ingen funktion.

    SvaraRadera